Altijd miles sparen: praktijkvoorbeeld

Mijn advies is om altijd miles te sparen, ook als je niet zeker weet of je hier ooit iets mee kunt doen. Zelf doe ik dit ook – vrijwel – altijd en kwam er deze week weer eens achter hoe goed dat kan uitpakken.

Altijd miles sparen: Kuwait Airways in 2018….

In 2017 boekte ik een vlucht van Colombo (Sri Lanka) naar Frankfurt via Kuweit met Kuwait Airways in Business Class. Ik heb deze vlucht met Kuwait Airways geboekt vanwege het goede tarief: € 104,00 (enkele reis). Een hele mooie deal. Uiteindelijk maakte ik deze vlucht in maart 2018.

Altijd miles sparen
Kuwait Airways 777-300 Business Class

Kuwait Airways is niet lid van een alliantie. Ook is het niet op een andere wijze opgenomen in een frequent flyer programma van een andere airline. Kortom, de miles kon ik alleen laten crediteren bij Kuwait Airways Oasis Club.

Mijn verwachting was dat ik de miles waarschijnlijk nooit zou gebruiken, maar ik besloot toch een account aan te maken. In totaal verdiende ik 11.993 miles.

Altijd miles sparen

Van Dubai naar Istanbul met Kuwait Airways

In september vlieg ik van Parijs naar Dubai met Air France. Een paar dagen later vlieg ik van Istanbul naar Bali via Singapore.

Ik vlieg met Singapore Airlines naar Bali

Tickets van Dubai naar Istanbul zijn vrij prijzig. Vooral de directe vluchten met Emirates of Turkish Airlines zijn duur. Er zijn wel een aantal leuke award tickets te boeken, maar in Business Class ben je al snel zo’n 30.000 miles kwijt.

Rechtstreekse vluchten zijn prijzig

Ineens dacht ik weer even aan Kuwait Airways en besloot eens in te loggen. Tot mijn verbazing was de geldigheid van de miles verlengd tot eind juni van dit jaar. En wat blijkt: voor 10.000 miles vlieg je in Economy Class van Dubai naar Istanbul (via Kuweit).

Iets meer voor Business Class

Het goede nieuws is dat award tickets beschikbaar zijn, maar helaas zijn de vliegtijden niet zo prettig. In Business Class zijn award tickets beschikbaar met betere tijden. En dat is verrassend betaalbaar: slechts 5.000 miles extra ten opzichte van Economy Class. Het nadeel is dat ik in dat geval dus 3.007 miles tekort kom. Maar dat kunnen we oplossen!

Altijd miles sparen
Slechts 5.000 miles extra voor Business Class

Radisson Rewards Americas is een transfer partner van Kuwait Airways. Daar heb ik nog 3.000 punten staan die ik normaliter toch niet zou gebruiken. Ik boek 2.000 punten over naar Kuwait Airways en krijg daar 200 miles voor terug. En zodoende hoef ik geen 4.000 maar 3.000 miles extra te regelen.

De overige 3.000 miles kan ik kopen voor 27 Kuwait Dollars, omgerekend zo’n € 80,70. Vrij veel voor slechts 3.000 miles, maar vanwege meer comfort én betere tijden heb ik dat er wel voor over.

Altijd miles sparen, conclusie

Zoals je kunt zien kan het nooit kwaad om je aan te melden voor een Frequent Flyer programma en daar miles te sparen. Soms weet je bij voorbaat niet wat je er mee kunt, maar in dit voorbeeld zie je dat de miles zelfs jaren later nog van pas kunnen komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven