Flying Blue Promo Rewards November 2018

De Flying Blue Promo Rewards van de maand november zijn uit. Flying Blue is na de recente veranderingen niet het meest aantrekkelijke Frequent Flyer Programma. Toch kun je tijdens de Promo Rewards soms behoorlijk goede deals sluiten. Promo Rewards zijn vluchten die je slechts een maand tegen een gereduceerd tarief kunt boeken. Daarnaast moet de reis in een bepaalde periode plaatsvinden. Verder kun je het ticket niet meer wijzigen of annuleren. Met de huidige bereikbaarheid wel zo duidelijk misschien 😉 .

Vandaag zijn de Promo Rewards voor de maand November gepubliceerd. Je kunt hierbij vluchten boeken voor de periode 1 januari 2019 tot en met 28 februari 2019.

Hieronder staan een aantal goede deals voor de maand november. De volledige lijst kun je op de site van Air France of Flying Blue raadplegen.

Goede Business Class Promo Rewards

Deze maand staan er een paar Business Class Promo Rewards met 50% korting op de lijst. Dit betreft:

  • Europa – Wuhan voor 45.000 miles, uitgevoerd door Air France. Dit komt in praktijk neer op 45.000 miles voor een enkele reis. Beslist niet slecht voor een vlucht van ruim 11 uren. Helaas wordt de vlucht uitgevoerd door een Airbus A330 zonder directe toegang tot het gangpad. Ook kan de stoel niet volledig plat.
  • Europa – Chengdu voor 45.000 miles, uitgevoerd door KLM. Ook dit komt neer op 45.000 miles enkele reis in praktijk. Deze vlucht wordt uitgevoerd met KLM’s Boeing 787 Dreamliner. De stoel kan hier volledig plat en iedere stoel heeft directe toegang tot het gangpad.
  • Europa – Hangzou voor 45.000 miles. Ook deze vlucht wordt door KLM’s prima Boeing 787 Dreamliner uitgevoerd.
  • Europa – Ammam voor 22.500 miles, uitgevoerd door Air France. Dit is niet zo’n aantrekkelijke vlucht, omdat deze uitgevoerd wordt met een A320 van Air France. In praktijk zit je dus gewoon in een economy stoel.

In mijn beleving zijn met name de Promo Rewards die door KLM uitgevoerd worden interessant. De beschikbaarheid is redelijk goed en de toeslagen zijn met € 173,31 heel mild.

Promo Rewards
Vlieg KLM’s 787 Dreamliner voor 45.000 miles

Voor 45.000 miles in een moderne business class cabine naar Azië vliegen is prima. En natuurlijk kun je ook prima je reis door Azië vervolgen vanaf één van deze luchthavens. Een mooi startpunt van een “bijzonder ticket”.

Promo Rewards: economy naar de VS voor 11.800 miles!

Normaal gesproken is miles inwisselen voor een Economy ticket niet het meest voordelig. Maar tijdens deze Promo Rewards ronde is er een uitzonderlijk goede deal. Je vliegt van Amsterdam naar Seattle voor slechts 11.800 miles. Dat is spectaculair! Ook de toeslagen zijn heel acceptabel. De beschikbaarheid is uitstekend, zoals je op onderstaand plaatje kunt zien.

Promo Rewards
Prima beschikbaarheid naar Seattle

De vlucht wordt uitgevoerd door Air France, waardoor je een overstap in Parijs hebt. De terugvlucht vanuit Seattle is voor hetzelfde aantal miles mogelijk. De belastingen zijn dan lager met € 93,40.

Promo Rewards
Wel een overstap in Parijs

Een behoorlijk goede aanbieding dus naar Seattle. Bovengenoemde business class Promo Rewards naar Azië worden ook in Economy aangeboden met 50% korting. Hierdoor vlieg je voor minder dan 20.000 miles in Economy naar Azië, wat eveneens een prima deal is.

In Premium Economy zijn niet echt goede aanbiedingen. Hoewel Beiroet in de aanbieding is voor 18.000 miles is dit slechts een korte vlucht. Normaliter zou 36.000 miles voor Premium Economy naar Wuhan ook goed zijn, maar voor slechts 9.000 miles extra vlieg je in Business Class.

Air France – KLM Promo Rewards November 2018: conclusie

Er zijn deze maand een paar prima Promo Rewards te boeken met 50% korting. Hierdoor kun je voor minder dan 50.000 miles naar Azië vliegen. De aanbieding naar Seattle is spectaculair met 11.800 miles. Mocht je hier gebruik van willen maken, handel dan snel. Beschikbaarheid is nu nog uitstekend, maar dat kan snel afnemen.

Mocht je wat miles tekort komen, weet dan dat Flying Blue een transfer partner is van onder andere American Express, Marriott Rewards, Hilton Honors en IHG Rewards. Bovendien kun je momenteel miles kopen met 75% bonus, maar dit zou ik slechts in een uiterst geval doen.