Flying Blue Promo Rewards April 2019

De Flying Blue Promo Rewards April 2019 van Air France KLM zijn bekend gemaakt.

Vorig jaar heeft Flying Blue (het loyaliteitsprogramma van Air France KLM) een dynamische prijsstelling geïntroduceerd voor Reward Vluchten. In de praktijk zorgt dit vaak wel voor duurdere reward tickets op drukke routes, maar niet voor goedkopere reward tickets op rustige routes.

Om te voorkomen dat er onverkochte stoelen overblijven heeft Flying Blue maandelijks de Promo Rewards. Op deze routes is 25 of 50 procent korting van toepassing. Hierdoor kun je soms alsnog een goede deal scoren.

Air France KLM Flying Blue Promo Rewards zijn vluchten die je gedurende een maand tegen een gereduceerd tarief kunt boeken. Daarnaast moet de reis in een bepaalde periode plaatsvinden. Qua voorwaarden is het ticket eveneens minder flexibel:

  • Het ticket is niet te wijzigen of te annuleren;
  • Vertrekken kan (meestal) vanaf iedere Europese bestemming van Air France of KLM, maar een connectie buiten Europa is niet mogelijk.

Vandaag zijn de Air France KLM Flying Blue Promo Rewards april 2019 gepubliceerd. Je kunt hierbij vluchten boeken voor de periode 1 juni 2019 tot en met 31 juli 2019.

Hieronder staan een aantal goede deals die je in de maand april kunt boeken. De volledige lijst kun je onderaan dit artikel of op de site van Air France of Flying Blue raadplegen.

Business Class deals

Er staat slechts één interessante Business Class deal tussen de Promo Rewards April 2019:

  • Xiamen voor 45.000 miles, uitgevoor door KLM. Op deze vlucht zet KLM haar Boeing 787-9 in, met een moderne 1-2-1 Business Class configuratie. Voor een vlucht van 11 uren in een moderne business class is 45.000 miles een prima deal.
Promo Rewards April 2019
Elf uren met de 787-9 voor 45.000 miles is een leuke deal!

(Premium) Economy Class deals

Normaal gesproken is miles inwisselen voor een Economy ticket niet het meest voordelig, zoals ik in mijn artikel over “gratis vliegen” al eens heb aangestipt. Meestal zijn er wel een paar uitzonderingen, maar deze maand is dit er slechts één:

  • Mexico City voor 28.750 miles met Air France in Premium Economy.

Aangezien Mexico City vanaf Parijs ruim 11 uren vliegen is, kan deze deal er mee door. De reputatie van Air France Premium Economy is echter discutabel.

Promo Rewards april 2019, de volledige lijst

Hieronder tref je de volledige lijst Air France KLM Flying Blue Promo Rewards april 2019 aan:

Promo Rewards April 2019
Azië en het Midden Oosten
Promo Rewards April 2019
Afrika
Promo Rewards 2019
De Caraïben
Promo Rewards 2019
Centraal Zuid Amerika
Promo Rewards 2019
Europa
Promo Rewards 2019
Noord Amerika

Promo Rewards april 2019: conclusie

Weinig interessante deals deze ronde helaas. Dit is begrijpelijk, omdat je deze maand voor de maanden juni en juli kunt boeken. Dit is een periode die toch al populair is, waardoor de noodzaak voor Air France KLM ontbreekt om goedkope reward tickets uit te geven.

Mocht je wat miles tekort komen, weet dan dat Flying Blue een transfer partner is van onder andere American Express, Marriott Rewards, Hilton Honors en IHG Rewards.