LATAM Business Class Frankfurt – Madrid: € 165,00 RETOUR

LATAM Business Class van Frankfurt naar Madrid in de Boeing 787 Dreamliner voor slechts € 165,00 retour. Een mooie deal en een leuke manier om eens te proeven aan business class vliegen.

LATAM Business Class van Frankfurt naar Madrid

In feite is dit al een lang bestaande deal, want LATAM vliegt tussen Frankfurt en Madrid het gehele jaar door met de Boeing 787 Dreamliner. Maar gister was op Flyertalk en het Insideflyer forum te lezen dat de deal op ongeveer het laagste punt ooit ligt: € 183,00 retour! Je kunt op Google Flights eenvoudig zoeken naar een geschikte datum. De beschikbaarheid is momenteel uitstekend. Via Momondo kwam ik de deal echter tegen voor € 165,00! Let op, je moet dan wel met een Visa kaart betalen, anders betaal je € 170,00.

LATAM Business Class
€ 165,00 voor Business Class retour!

Voor dit geld krijg je een uitstekend product in LATAM’s Business Class. Zelf koester ik goede herinneringen aan deze vlucht, omdat het mijn allereerste Business Class vlucht ooit was. Het verslavingsgevaar is dus groot!

Wat krijg je precies voor die € 165,00?

Als je de trip eenmaal hebt geboekt dan kun je thuis rustig aan doen: een autorit naar Frankfurt is vanaf Utrecht ongeveer 4,5 uur. Je wilt graag voldoende tijd hebben om te loungen, dus je vertrekt om 10.00 uur. Na een vrij lange autorit kom je vervolgens aan op het vliegveld van Frankfurt. Nadat je door de beveiliging bent gegaan ga je richting de Air Canada Maple Leaf Lounge.

In de lounge kun je even douchen om op te frissen na de lange autorit. Daarna kun je onder het genot van een hapje en een drankje urenlang staren naar de vliegtuigen op het platform.

LATAM Business Class
Air Canada Lounge Frankfurt

Natuurlijk kun je een heerlijk Duits biertje niet overslaan…..

LATAM Business Class
Biertje in de Air Caanda Lounge

En als het dan tijd is om te boarden, kun je plaats nemen in deze prachtige stoel. Een volwaardig Business Class product op zo’n korte route!

LATAM Business Class
LATAM Business Class

Al snel komt één van de bemanningsleden langs om je te voorzien van een glas drinken en nootjes.

LATAM Business Class
LATAM Business Class welkomstdrankje

Ook tijdens de paar uur durende vlucht leggen ze je volledig in de watten. Een heerlijke salade met gebak als nagerecht en een rood wijntje er bij. Het kan allemaal niet op!

LATAM Business Class
Geniet van de vlucht
LATAM Business Class
Met een heerlijke salade en een rood wijntje

Na aankomst neem je de metro naar het centrum van Madrid. Hotels zijn er heel betaalbaar en er is genoeg te doen. Voor je terugvlucht kun je wederom lekker loungen in de Iberia lounge in Madrid.

LATAM Business Class
Iberia Lounge Madrid

En aan het einde van de middag vlieg je weer terug naar Frankfurt. Bij binnenkomst natuurlijk eerst nog even ene glaasje Pisco Sour….

LATAM Business Class
Pisco Sour voor vertrek

En natuurlijk krijg je er nog miles voor ook!

Het grote voordeel van Business Class vliegen is dat je ook nog – relatief – veel miles kunt verdienen. De boekingsklasse voor deze vlucht is “Z”.  Je legt in totaal 1767 miles af. Bij American Airlines Aadvantage krijg je 100% over de gevlogen afstand, dus 1767 award & elite qualifying miles. Bij British Airways krijg je 125% over de gevlogen afstand: 2208 Avios! Daarnaast verdien je 80 Tier Points. Niet slecht.

Kortom, een mooie kans om voor relatief weinig geld eens te geniet van Business Class binnen Europa!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven