flying blue promo rewards

Flying Blue Promo Rewards augustus 2021

De Flying Blue Promo Rewards augustus 2021 zijn bekend gemaakt. Air France KLM Flying Blue Promo Rewards zijn award vluchten (“gratis vliegtickets“) die je gedurende een maand tegen een gereduceerd tarief kunt boeken. Daarnaast moet de reis in een bepaalde periode plaatsvinden. Qua voorwaarden is het ticket eveneens minder flexibel:

 • Het ticket is niet te wijzigen of te annuleren (door COVID is dit nu ruimer);
 • Vertrekken kan (meestal) vanaf iedere Europese bestemming van Air France of KLM, maar een connectie buiten Europa is niet mogelijk.

Een uitleg over de Flying Blue Promo Rewards kun je terug lezen in dit artikel:

Vandaag zijn de Promo Rewards van augustus 2021 gepubliceerd. Je kunt hierbij vluchten boeken die worden uitgevoerd in de maanden april en mei. Hieronder staan een aantal (redelijk) goede deals die je in de maand augustus kunt boeken. De volledige lijst kun je onderaan dit artikel of op de site van Flying Blue raadplegen.

Promo Rewards augustus 2021: Business Class

Over het algemeen kun je miles het beste inzetten voor Business- of First Class vluchten. Dan haal je vaak de meeste waarde uit je miles. Daarom staan we eerst stil bij de Business Class deals. Er zijn deze maand echter geen Business Class deals gepubliceerd. In de afgelopen maanden kwam het voor dat je toch een korting kreeg op de bestemmingen met korting. Ik adviseer je dan ook om dit regelmatig te controleren!

Promo Rewards Februari 2020
Met Business Class deals haal je het meeste uit je miles

(Premium) Economy Class deals

Normaal gesproken is miles inwisselen voor een Economy ticket niet het meest voordelig, zoals ik in mijn artikel over “gratis vliegen” al eens heb aangestipt. Met een Promo Rewards kun je soms toch een heel voordelige deal pakken, vooral omdat bagage inbegrepen is op een award ticket. Bij KLM kun je tevens een standaard stoel selecteren. Desondanks blijf ik van mening dat je – mede vanwege de toeslagen – beter geen gebruik van Promo Rewards binnen Europa kunt boeken. Meestal neem je dan toch geen ruimbagage mee.

Deze maand zijn – onder andere – de volgende vluchten in Economy te boeken:

 • Cancun met 25% korting;
 • Mexico Stad met 25% korting;
 • Montreal met 25% korting;
 • Vancouver met 25% korting;
 • Calgary met 25% korting.

Hoewel dit geen “killer deals” zijn, kun je hiermee toch nog wel redelijk betaalbare award tickets boeken. Met name de rechtstreekse vluchten naar Canada zijn redelijk prijzig geworden nadat bekend werd dat de grenzen na 7 september weer open gaan voor gevaccineerde reizigers.

Promo Rewards augustus 2021 Conclusie:

De Flying Blue Promo Rewards augustus 2021 beginnen er weer wat op te lijken. Op het moment van schrijven zijn de kortingen nog niet verwerkt op de site van KLM en Air France. Een economy ticket naar Calgary voor nog geen 20.000 miles is in mijn optiek redelijk.

Het is altijd goed om te checken of je miles kunt besparen door bijvoorbeeld vanaf Brussel of Düsseldorf te vertrekken. Er kunnen dan zomaar eens 5.000 miles minder in rekening worden gebracht, terwijl je een vlucht extra moet maken.

Mocht je wat miles tekort komen, weet dan dat Flying Blue een transfer partner is van onder andere American Express, Marriott Rewards, Hilton Honors en IHG Rewards.

4 gedachten over “Flying Blue Promo Rewards augustus 2021”

 1. Ik spaar nu enige tijd via mijn AMEX kaart punten om in de toekomst hopelijk deze voor vliegtickets te kunnen gebruiken. Echter vind ik het bij het boeken d.m.v. punten en/of dit soort acties lastig om te bepalen of het nou wel of niet een goede deal is. Zijn er manieren hoe ik hier achter kan komen?

  1. Dat is een heel terechte en goede vraag. Ik heb een keer een artikel geschreven over de waarde van frequent flyer miles en de voor- en nadelen van award tickets (link hieronder). Waar je rekening mee moet houden is het feit dat je de miles “lastig” kunt krijgen. Althans: over het algemeen lastiger dan geld. Kritisch kijken naar de manier waarop je miles uitgeeft is dus goed. Een Flying Blue mile is ongeveer € 0,01 per mile waard. Kost een gewoon ticket € 1000,00 en kun je deze ook boeken voor 40.000 miles + € 150,00? Dan is het een redelijk goede deal om met miles te boeken. Het verschil is groter als je Business Class boekt. Binnen Europa zie je bijvoorbeeld dat je al snel zo’n 7.500 miles kwijt bent (enkele reis) + € 38,00, terwijl een retourtje zo’n € 150,00 kost. Dat is dus helemaal niet zo gunstig om met miles te boeken.

   https://www.bijzonderetickets.nl/handleiding/de-waarde-van-frequent-flyer-miles/

   1. Bedankt voor je reactie, ik zal je gelinkte artikel gaan lezen.
    Zijn er bepaalde vluchten van airlines die vaak aantrekkelijk zijn om te boeken met miles?
    Ik zou graag mijn punten willen gebruiken voor een business class retour, echter gaat het dan vaak richting de +100k miles voor een retour.

    PS: Dank voor de artikelen die je schrijft, ik vind ze erg leuk/leerzaam om te lezen 🙂

    1. Hi Luuk, ja er zijn zeker een paar vluchten die aantrekkelijk zijn om met miles te boeken. Als je bijvoorbeeld met Iberia vliegt van Madrid naar Chicago, New York of Boston ben je 34.000 Avios (hun editie van miles) kwijt voor een enkele reis in Business Class. 68.000 voor een retour dus. Daar staat ook wel een artikel van op mijn site. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een goedkope vlucht in Premium Economy met British Airways en dan upgraden naar Business Class. Dan ben je zo’n 40.000 miles kwijt voor een retour en krijgt ook nog weer miles terug!

     Ook de Promo Rewards kunnen soms gunstig zijn, daar zitten in normale tijden ook wel eens Business Class deals bij. Enige tijd geleden kon je voor zo’n 55.000 miles naar Curacao bijvoorbeeld in Business Class. Je hoeft natuurlijk niet de gehele reis in Business Class te doen. Een enkele reis in Business en de terugreis met een betaalbare economy ticket kan ook gewoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven