Flying Blue Promo Rewards April 2022

De Flying Blue Promo Rewards april 2022 zijn bekend gemaakt. Air France KLM Flying Blue Promo Rewards zijn award vluchten (“gratis vliegtickets) die je gedurende een maand tegen een gereduceerd tarief kunt boeken. Daarnaast moet de reis in een bepaalde periode plaatsvinden. Qua voorwaarden is het ticket eveneens minder flexibel:

  • Het ticket is niet te wijzigen of te annuleren;
  • Vertrekken kan (meestal) vanaf iedere Europese bestemming van Air France of KLM, maar een connectie buiten Europa is niet mogelijk.

Een uitleg over de Flying Blue Promo Rewards kun je terug lezen in dit artikel:

Vandaag zijn de Promo Rewards van april 2022 gepubliceerd. Je kunt hierbij vluchten boeken die worden uitgevoerd in de maanden april tot en met september. Een mooi ruime periode dus! Hieronder staan een aantal (redelijk) goede deals die je in de maand april kunt boeken. De volledige lijst kun je op de site van Flying Blue raadplegen.

Momenteel kun je bij American Express tijdelijk maar liefst 40.000 Flying Blue miles als welkomstbonus ontvangen, terwijl de kaart je slechts € 85,00 kost in het eerste jaar! Vraag deze kaart voor 20 april aan om te profiteren van deze topdeal!

Promo Rewards april 2022: Business Class

Over het algemeen kun je miles het beste inzetten voor Business- of First Class vluchten. Dan haal je vaak de meeste waarde uit je miles. Daarom staan we eerst stil bij de Business Class deals.

Er is deze maand één Business Class bestemming gepubliceerd: Houston. Voor een vlucht in Business Class betaal je 43.125 miles en ongeveer € 200,00 aan toeslagen. Een keurige prijs voor Business Class!

Meer Business Class tarieven zijn niet gepubliceerd, maar in de afgelopen maanden kwam het voor dat je toch een korting kreeg op de Economy Promo Rewards. Ik adviseer je dan ook om dit regelmatig te controleren!

Promo Rewards September 2021
Scoor een huisje in Business Class

(Premium) Economy Class deals

Normaal gesproken is miles inwisselen voor een Economy ticket niet het meest voordelig, zoals ik in mijn artikel over “gratis vliegen” al eens heb aangestipt. Met een Promo Rewards kun je soms toch een heel voordelige deal pakken, vooral omdat bagage inbegrepen is op een award ticket. Bij KLM kun je tevens gratis een standaard stoel selecteren.

Ik blijf van mening dat je – mede vanwege de toeslagen – meestal beter geen Promo Rewards binnen Europa kunt boeken. Meestal neem je dan toch geen ruimbagage mee, waardoor een “gewoon” ticket waarschijnlijk voordeliger is.

Deze maand zijn – onder andere – de volgende vluchten in Economy te boeken:

  • Boston met 25% korting;
  • San Francisco met 25% korting;
  • Los Angeles met 25% korting;
  • Atlanta met 25% korting.

In de zomermaanden voor minder dan 20.000 miles naar de Verenigde Staten vliegen is keurig in mijn optiek!

KLM Economy aan boord van de Boeing 787-9

Promo Rewards april 2022 Conclusie:

De Flying Blue Promo Rewards april 2022 bestaat uit slechts een beperkte lijst met bestemmingen. Toch is het opvallend dat in de zomermaanden een aantal steden in de VS worden aangeboden. Een enkele reis naar San Francisco voor 19.500 miles is prima!

Het is altijd goed om te checken of je miles kunt besparen door bijvoorbeeld vanaf Brussel of Düsseldorf te vertrekken. Er kunnen dan zomaar eens 5.000 miles minder in rekening worden gebracht, terwijl je een vlucht extra moet maken.

Mocht je wat miles tekort komen, weet dan dat Flying Blue een transfer partner is van onder andere American Express, Marriott Rewards, Hilton Honors en IHG Rewards Club.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven