Wachtlijst Singapore Airlines Krisflyer: zo werkt het

Deze week viel op diverse sites te lezen dat Singapore Airlines Krisflyer de wachtlijst procedure heeft aangepast. Maar hoe werkt de wachtlijst functie precies? Een mooi moment om hier eens bij stil te staan. Al eerder schreef bijzonderetickets.nl een paar artikelen over de mogelijkheden bij Krisflyer, het loyaliteitsprogramma van Singapore Airlines:

Het loyaliteitsprogramma van Singapore Airlines is vooral relevant omdat het een transfer partner van American Express is. Voor iedere 5 American Express Rewards punten krijg je 4 miles. Heb je nog geen American Express kaart, dan kun je die via deze link een jaar gratis aanvragen. Je krijgt daarbij gelijk 20.000 punten!

Een redelijk unieke eigenschap van Krisflyer is dat je award tickets die niet beschikbaar zijn in sommige gevallen op een wachtlijst kunt plaatsen. Zo maak je alsnog kans op de vlucht die je graag wilt boeken.

Krisflyer wachtlijst: hoe werkt het?

Stel: je wilt met Singapore Airlines van Denpassar Bali naar Singapore in Economy. Voor een saver award betaal je slechts 7500 miles. Een koopje, want als je een gewoon ticket koopt ben je ongeveer € 257,00 kwijt.  In onderstaand voorbeeld zie je dat twee vluchten momenteel niet beschikbaar zijn. Je kunt jezelf echter wel op de wachtlijst plaatsen.

Krisflyer
De wachtlijst optie

Door jezelf op de wachtlijst te plaatsen voorkom je dat je nu gelijk 15.000 miles hoeft af te tikken voor het duurdere “Advantage” award ticket. Als er later toch nog een saver award beschikbaar komt dan wordt deze automatisch toegekend.

Het is goed om rekening te houden met de volgende eigenschappen:

  • je kunt jezelf op de wachtlijst plaatsen tot 3 weken voor vertrek;
  • een award kan ieder op moment na plaatsing op de wachtlijst toegekend worden, tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
  • het is mogelijk om jezelf voor meerdere vluchten op de wachtlijst te plaatsen. Je moet wel over het benodigd aantal miles voor een award beschikken.

In bovenstaand voorbeeld kun je dus inschrijven op de wachtlijst voor twee vluchten, als je tenminste 7500 miles hebt.

Wachtlijst optie: conclusie

Tot nu toe was er geen sprake van een beperking: ook na 3 weken voor vertrek kon je de vlucht nog op de wachtlijst plaatsen. Dit wijzigt dus na 14 augustus 2019, zoals te lezen is op Loyaltylobby.com. Gelukkig is er sprake van minder draconische wijzigingen dan op Insideflyer.nl wordt aangegeven:

Deze wachtlijst optie is nu beschikbaar vanaf drie weken van te voren en je krijgt minimaal 14 dagen voor het vertrekken van de vlucht een melding of er een stoel beschikbaar is gekomen en je dus kunt reizen. Voorheen was dit mogelijk voor elke datum, maar nu pas vanaf drie weken van te voren. Daardoor is de kans echter wel groter dat er een stoel beschikbaar komt, gezien minder mensen gebruik maken van deze optie. Deze nieuwe timing gaat in vanaf 14 augustus 2019.

Dit valt gelukkig allemaal mee. Nog steeds is het een mooie mogelijkheid om een award die niet beschikbaar is op de wachtlijst te plaatsen. Dit is bij British Airways Executive Club, Air France – KLM Flying Blue en vele andere programma’s namelijk niet mogelijk.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven