aanmeldbonus American Express

Wat is de waarde van Flying Blue miles?

Wat is de waarde van Flying Blue miles? Als je lid bent van Flying Blue en er alles aan doet om miles te sparen dan is het goed om je bewust te zijn van de waarde die deze miles vertegenwoordigen. Daar ga ik in dit artikel verder op in.

Dit artikel maakt deel uit van een reeks artikelen:

Wat is de waarde van Flying Blue miles?

De waarde van Flying Blue miles is € 0,01 per mile, oftewel een cent per stuk. Dit is de waarde volgens mijn eigen inschatting, mede ingegeven door de waardering door anderen. Er zijn verschillende opvattingen over het correct vaststellen van de waarde van miles. Eerder schreef ik een algemeen artikel over de waarde van frequent flyer miles.

Een waardering boven de € 0,01 zou in mijn optiek geen realistisch beeld geven. Je moet namelijk moeite doen om miles te sparen. Je kunt daarnaast moeilijker aan miles komen dan aan “gewoon” geld. Maar bovenal ben je afhankelijk van Air France en KLM: ze beheren de “valuta” en kunnen bepalen of er wel of geen stoelen beschikbaar komen voor een redelijke prijs.

Komt er een redelijke reward beschikbaar of niet? Air France – KLM bepaalt!

Persoonlijk vind ik een waardering lager dan € 0,01 per mile eveneens te laag. Daarmee zou het beeld kunnen ontstaan dat het binnenhalen van miles beneden de € 0,01 per mile geen goede investering is. Bovendien zou hiermee gemakkelijk verkwisting van miles kunnen plaatsvinden.

Kortom, het is goed om je te realiseren dat dit allemaal een inschatting is.

Waarde Flying Blue miles, waarom belangrijk?

Miles zijn niet gratis. Integendeel, het is een vorm van valuta. Het sparen van miles kost je als gebruiker over het algemeen weinig, omdat je deze krijgt bij uitgaven die je anders ook gedaan zou hebben. Zoals miles die je krijgt bij een vlucht of bij een online aankoop. Bij gebruik van je creditcard is er vaak al sprake van (beperkte kosten), alleen al omdat je een specifieke kaart moet aanschaffen met een jaarlijkse bijdrage.

Waarom is het belangrijk om de waarde te weten bij het sparen van miles?

Als je de waarde meerekent kun je een betere afweging maken. In mijn artikel over Transavia en Flying Blue geef ik aan dat je 250 miles kunt kopen voor € 5,00. Dit is € 0,02 per mile. Dat zou een volstrekt irationele aankoop zijn, ver boven de werkelijke waarde van Flying Blue miles. Nu je de waarde van de miles weet doe je dus geen onnodige aankoop.

€ 0,005 per mile, dat is geen goede deal!

Dat er soms wat kosten komen kijken bij het binnenhalen van miles is helemaal niet erg. Zolang dit dus maar (liefst enigszins ruim) onder de werkelijke waarde ligt. En je er vervolgens voor zorgt dat je de miles niet te makkelijk uitgeeft.

Waarom is het belangrijk om de waarde te weten bij het uitgeven van miles?

Verkwisting van miles is echt zonde. In mijn artikel over de prijs van Economy Comfort stoelen heb je kunnen zien dat je slechts € 0,005 per mile krijgt bij het betalen met miles. Dat kan aantrekkelijk lijken: je hebt net een prijzig ticket gekocht en je kunt geld op zak houden en toch beter zitten. Rationeel is het echter geen goede waarde.

Als je nastreeft om tenminste € 0,01 per mile aan waarde uit je miles te halen dan voorkom je verkwisting van miles. Je kunt de afweging maken of het beter is om cash te gebruiken of miles.

Overduidelijk haal je de beste waarde uit je miles bij het boeken van een Promo Reward ticket in Business Class. Recent kon je hier bijvoorbeeld voor 42.375 miles (enkele reis) naar New York boeken. De rekenmachine hoeft niet uit de broekzak om na te gaan dat dit een prima deal is!

Waarde van Flying Blue miles
42.375 miles voor een Business Class award? Goede waarde!

Conclusie

Ik hoop je met dit artikel wat meer inzage te hebben gegeven in de waarde van Flying Blue miles. Dit maakt het makkelijker om te bepalen wanneer het uit kan om kosten te maken bij het binnenhalen van miles. Ook is het een kritische ondergrens bij het uitgeven van miles, omdat dit anders onherroepelijk tot verspilling van miles zorgt.

Je kunt je miles ook bijhouden in AwardWallet: je ziet dan gelijk de waarde van de miles! Deze toepassing is gratis en je krijgt via voorgaande link een gratis upgrade coupon zodat je van extra functies gebruik kunt maken.

2 gedachten over “Wat is de waarde van Flying Blue miles?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven