Hilton Impresario: voordelen bij luxe hotels

Hilton Impresario is een speciaal tarief dat een aantal bijzonder interessante voordelen met zich meebrengt. Als je geen elite status hebt bij Hilton Honors zal dit waarschijnlijk voordeliger zijn dan een reguliere boeking. Bovendien krijg je een aantal extra’s die normaal gesproken alleen zijn weggelegd voor Gold of Diamond leden! Je kunt via deze link gelijk een verblijf aanvragen via Bijzonderetickets.

Ook als je elite status hebt brengt het een aantal interessante voordelen met zich mee. Eerder heb ik op Bijzonderetickets.nl een aantal artikelen geschreven over Hilton Honors. Deze kun je hier terugvinden.

Hilton Impresario: wat is het?

Hilton Impresario is een speciaal tarief. Dit kan alleen geboekt worden door aangesloten reisagenten (maar geen paniek, hieronder meer daarover). Dankzij dit speciale tarief krijg je de volgende voordelen:

 • Kamerupgrade (o.b.v. beschikbaarheid);
 • Gratis ontbijt voor twee personen;
 • Laat in- en uitchecken (o.b.v. beschikbaarheid);
 • Dubbele Hilton Honors punten;
 • $ 100,00 tegoed voor uitgaven in het hotel (bijvoorbeeld eten en drinken).

Dit zijn prachtige voordelen, vooral als je geen elite status hebt! Eigenlijk krijg je een groot deel van de gebruikelijke elite voordelen van Gold en Diamond status.

Toch is het tarief ook interessant voor Gold en Diamond leden. Enerzijds vanwege de regelmatige extra promoties, maar ook omdat het tarief niet of nauwelijks duurder is. Als je de waarde van de dubbele punten en de $ 100,00 tegoed meerekent zal je verblijf waarschijnlijk zelfs goedkoper zijn. Ook zijn er regelmatig promoties waarbij je de derde, vierde of vijfde nacht gratis krijgt. In zo’n geval is het vrijwel zeker goedkoper om via Impresario te boeken.

Hilton Impresario kun je boeken bij de volgende merken:

 • Conrad;
 • LXR;
 • Waldorf Astoria.
Hilton Impresario
De topmerken van Hilton Honors (Conrad Bali)

Zelfs als je een verblijf van slechts één nacht boekt kun je gebruik maken van Hilton Impresario. En zo kan het dus zijn dat je een nacht in een kamer van € 160,00 per nacht boekt en toch de volledige $ 100,00 aan tegoed krijgt in het hotel. Prima deal!

Extra promoties

Bovengenoemde voordelen zijn genereus, maar wat Hilton Impresario nog interessanter maakt zijn de aanvullende promoties! Dankzij deze promoties is het veel aantrekkelijker en betaalbaarder om in een luxe hotel te verblijven.

Momenteel zijn onder andere de volgende promoties te vinden:

 • Derde, vierde of vijfde nacht gratis;
 • $ 200,00 tegoed (minimaal 2 nachten);
 • Vierde nacht gratis;
 • Gegarandeerde upgrade (direct na boeking);
 • Etc.

Vooral een derde of vierde nacht gratis zorgt ervoor dat gebruik maken van Hilton Impresario zeer interessant is.

Hilton Impresario
Scoor een gegarandeerde upgrade (Conrad Bali Suite)

Wat zijn de kosten en hoe boek je het?

Je kunt het Hilton Impresario alleen boeken via een reisagent. Deze agenten ontvangen commissie van Hilton als ze een Hilton Impresario boeking maken voor een klant. Vrijwel alle reisagenten zullen dus geen extra kosten aan je doorberekenen.

Het is niet mogelijk om zelf een boeking te maken. Je kunt via deze link gelijk een verblijf aanvragen via Bijzonderetickets.

Boek Hilton Impresario via een reisagent

Is Hilton Impresario duurder? Nee. Het enige verschil is dat je uitsluitend gebruik kunt maken van het meest flexibele tarief. Het meest flexibele tarief is doorgaans wel iets hoger dan minder flexibele tarieven of tarieven met ledenkorting.

Heb je geen Gold of Diamond status? Dan is een kamer met ontbijt vaak al duurder dan een verblijf met Hilton Impresario. Tel daar de andere voordelen (kamerupgrade, laat uitchecken, dubbele punten) bij op en de keuze is snel gemaakt.

Natuurlijk is het verschil voor leden met Gold en Diamond status groter: dan volstaat normaliter het goedkoopste tarief en krijg je alle elite voordelen. Dankzij de extra promoties kan het verschil echter alsnog weggewerkt worden, vooral als je de derde of vierde nacht gratis krijgt.

Krijg ik punten en mijn andere Hilton Honors voordelen?

Als je gebruik maakt van Hilton Impresario krijg je gewoon alle Hilton Honors voordelen, inclusief Hilton Honors punten. De reisagent die de reservering voor je maakt zal vragen om je Hilton Honors nummer en betalingsgegevens. Daarna ontvang je een rechtstreekse bevestiging vanuit het hotel.

Bij een Conrad krijg je als Diamond lid dus ook gewoon toegang tot de Executive Lounge. Je krijgt de voordelen wel slechts één keer. Als Diamond lid die via Impresario boekt heb je dus geen “recht” op een dubbele upgrade. De betere reisagenten zullen hier uiteraard wel hun best voor doen.

Hilton Impresario
Alle voordelen zijn van toepassing, zoals lounge toegang voor Diamond leden (Conrad Bali)

Uiteraard krijg je ook gewoon bonuspunten voor eventuele aanvullende promoties, zoals deze. Het totaal aantal punten kan hierdoor echt flink oplopen.

Hilton Impresario voorbeeld

De hoogste tijd voor een voorbeeld. Hieronder vergelijk ik het “normale”  tarief die je via de app of website kunt boeken met het Impresario tarief. In dit voorbeeld neem ik het Conrad Istanbul voor eind september.

Reguliere tarief

Voor het goedkoopste tarief betaal je € 131,00 per nacht. Je moet vooruit betalen en kunt niet annuleren. Heb je geen elite status en wil je ontbijt voor twee personen? Dan betaal je € 160,00 per nacht, eveneens vooruit te betalen en niet te annuleren.

Bij een verblijf van 4 nachten kun je ook het “Honors Stay Longer and Save” tarief boeken voor € 122,00 per nacht. Ook dit tarief is niet te annuleren en moet je vooraf betalen. In totaal betaal je dan € 488,00 voor vier nachten. Wil je daar ontbijt bij? Dan betaal je € 141,00 per nacht en € 564,00 in totaal dus.

Impresario tarief

Het Hilton Impresario tarief kun je boeken voor € 162,00 per nacht. Maar omdat de vierde nacht gratis is, betaal je in totaal € 488,00. Hey, exact hetzelfde tarief dus! In dit geval kan ik echter annuleren tot 24 uur voor aankomst. Bovendien krijg je dan alle voordelen die bij het Impresario tarief horen, waaronder $ 100,00 hoteltegoed. Ook krijg je zo’n 5.000 Hilton Honors punten extra.

Maar veel belangrijker: als je geen Gold of Diamond status hebt ben je dus goedkoper uit met Hilton Impresario dan met een niet te annuleren “Stay Longer and Save” tarief.

Hilton Impresario
Die $ 100,00 kun je prima gebruiken op dit rooftop terras! (Conrad Istanbul)

Kortom, bovengenoemd voorbeeld laat zien dat je met Hilton Impresario een prachtige deal kunt sluiten!

Conclusie

Hilton Impresario is een speciaal tarief voor reisagenten waarbij je een aantal mooie extra’s krijgt. Zelfs zonder elite status. Het is erg prettig dat je al vanaf één overnachting gebruik kunt maken van dit Impresario tarief. Als je geen elite status hebt zal het vrijwel altijd gunstiger zijn om gebruik te maken van Hilton Impresario. Maar mede dankzij extra promoties en dubbele Hilton Honors punten is de kans groot dat je ook als Hilton Gold of Diamond een uitstekende deal hebt met Impresario.

 

2 gedachten over “Hilton Impresario: voordelen bij luxe hotels”

 1. Remco Rijkhals

  Enige wekwn geleden via Sander een boeking gedaan. Leek te mooi om waar te zijn. Na wat vriendelijk over en weer gemaild te hebben, dan toch via Sander de boeking gemaakt. Betaallink volgde snel. Nog even goed nagedacht en alle fraudeleuze opties overwogen, en toen toch de gok genomen om via de beveiligde site mijn ccard te geven.
  Sander had binnen een half uur (misschien wel eerder) mijn boeking regeld en hij stond al in mijn boekingsapp van Hilton.

  Zeer goede, snelle, correct service, non-pushy en alles goed voor elkaar. Aanrader. Bedankt Sander

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven