Hilton Honors statusverlenging, lagere kwalificatie eisen

Goed nieuws deze week: als je Hilton Honors status hebt dan krijg je automatisch statusverlenging voor een jaar. Daarnaast zijn lagere elite status kwalificatie eisen van toepassing voor volgend jaar. Maar dat is nog niet alles: alle nachten die je dit jaar hebt volbracht tellen mee voor elite status tot 2024!

Hilton Honors is het loyaliteitsprogramma van alle Hilton merken wereldwijd. Persoonlijk ben ik van mening dat dit (momenteel) één van de betere loyaliteitsprogramma’s binnen de hotelwereld is. Daarom heb ik eerder een handleiding gemaakt die uit meerdere onderdelen bestaat. Je kunt deze handleiding hier terugvinden.

Hilton Honors statusverlenging

Hilton Honors heeft voor dit jaar automatisch statusverlenging toegekend. Dat wil zeggen dat je de huidige elite status tot 31 maart 2023 zult behouden. Een mooie handreiking, want op deze manier hoef je weinig moeite meer te steken in herkwalificatie.

Mocht je nu al veel in het werk hebben gesteld om je dit jaar opnieuw te kwalificeren dan is er meer goed nieuws, want deze nachten gaan niet verloren. De nachten rollen namelijk door naar 2022!

Nachten uit 2021 rollen door naar 2022

Rollover nachten

Alle kwalificerende nachten van dit jaar tellen mee voor elite kwalificatie voor volgend jaar! Het is dus nog steeds de moeite waard om dit jaar een verblijf bij een hotel uit de Hilton keten te boeken. Dit kan vooral interessant zijn omdat dit jaar de tarieven nog gunstig zijn.

Hilton Honors statusverlenging
Tarieven zijn momenteel nog relatief gunstig

Vorig jaar heeft Hilton ook alle gespendeerde nachten laten meetellen voor dit jaar. Wees er alert op dat deze niet nogmaals zullen doorrollen naar 2022.

Ook dit is een mooie handreiking van Hilton, want hierdoor is het makkelijker om ook volgend jaar elite status te behalen. Maar daar doen ze nog een schepje bovenop door de kwalificatie eisen voor volgend jaar te verlagen.

Lagere kwalificatie eisen volgend jaar

Voor volgend jaar hoef je minder nachten bij een hotel uit de Hilton keten te verblijven om je status te behouden. De vereisten zijn als volgt:

 • Silver status: 7 nachten of 3 stays;
 • Gold status: 28 nachten of 14 stays;
 • Diamond status: 42 nachten of 21 stays.
Hilton Honors statusverlenging
Suite upgrades dankzij elite status

Zeker dankzij de rollover nachten uit 2021 zal het dus vrij eenvoudig worden om je elite status te behouden (of te behalen). Het is goed om te weten dat een stay van slechts één nacht (of een day use room) ook als verblijf telt, waardoor je in theorie na 21 nachten Diamond status kan halen.

Hilton Honors statusverlenging: conclusie

Wat mij betreft is deze statusverlenging van Hilton Honors goed nieuws. Het is genereus dat je elite status tot maar liefst 2023 geldig is, ook als je deze al in 2019 hebt behaald! Als je in 2021 al de nodige nachten bij een Hilton hotel hebt geslapen kun je met relatief weinig extra nachten je elite status behouden of behalen. Persoonlijk ben ik dankzij deze actie al bijna weer gekwalificeerd voor Diamond status tot 2024!

Mocht je het toch nog een forse investering vinden, dan kun je ook gelijk Hilton Honors Gold status krijgen door een American Express Platinum kaart aan te vragen voor € 29,25 per maand.

2 gedachten over “Hilton Honors statusverlenging, lagere kwalificatie eisen”

 1. Beste Sander,
  Ik moet nog 6 nachtjes of 7300 punten behalen om van Goud naar Diamond te komen.
  Met nog 1 nacht te boeken krijg ik sowieso 10.000 bonus punten tellen die bonuspunten dan mee, want dan ben ik snel klaar met een nacht. Weet jij overigens hoeveel punten je verdient met 1 overnachting? Alvast bedankt voor het antwoord!

  1. Beste Bert,

   Die 10.000 bonuspunten tellen helaas niet mee voor kwalificatie. Uitsluitend de “base-points” tellen hiervoor mee. Dus 10 punten per USD. Ik verwacht dat je het beste kunt inzetten op die zes nachten (een day room telt ook, evenals nachten op punten).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven