Hilton Honors Gold

Hilton Honors Gold: de beste mid-tier status

Hilton Honors Gold is in mijn optiek de beste mid-tier status. In dit artikel sta ik stil bij de voordelen die deze status met zich meebrengt. Al eerder schreef ik de volgende artikelen over het loyaliteitsprogramma van Hilton:

Als je nog niet zo bekend bent met loyaliteitsprogramma’s van hotels in het algemeen, dan kun je ook de volgende artikelen lezen:

In dit artikel:

 • Hilton Honors Gold kwalifitactie: 20 stays of 40 nachten;
 • Bonuspunten en Silver voordelen;
 • Upgrades, inclusief Executive kamers;
 • Gratis ontbijt;
 • Hilton Honors Gold: conclusie

Hilton Honors Gold kwalificatie: 20 stays of 40 nachten

Wil je Hilton Honors Gold status halen dan is de route relatief simpel: 20 keer verblijven, in totaal 40 nachten per jaar slapen of 75.000 basispunten. Na 20 verblijven van slechts één nacht ben je dus Hilton Honors Gold na 20 nachten in plaats van 40.

Ten opzichte van andere mid-tier programma’s is het aantal benodigde nachten ietwat aan de hoge kant:

 • Marriott Bonvoy Gold: 25 nachten;
 • IHG Rewards Club Platinum: 40 nachten;
 • Radisson Rewards Gold: 30 nachten / 20 stays;
 • Accor ALL Gold: 30 nachten (of € 2800,00);
 • World of Hyatt Discoverist: 30 nachten.
Hilton Honors Gold
Hilton Honors Gold kwalificatie

Momenteel is de drempel fors lager: na 10 stays of 20 nachten ben je al Hilton Honors Gold lid. Als je er maandelijks een keer op uittrekt ligt deze status dus redelijk binnen handbereik.

Met name de mogelijkheid om ook te kwalificeren op basis van stays in plaats van nachten kan voor sommige mensen prettig zijn. Behalve Radisson Rewards bieden andere programma’s deze mogelijkheid niet.

Hilton Honors Gold
Kwalificeren met stays in plaats van nachten (Doubletree NDSM Wharf)

Tot slot bestaat nog de mogelijkheid om te “kwalificeren” met een American Express Platinum kaart. Deze kost via onze link in het eerste jaar € 351,00. Een forse investering, maar in combinatie met de andere voordelen, zoals onbeperkt lounge toegang voor twee personen met Priority Pass en Privium Plus kan dit een aantrekkelijk alternatief zijn. Je krijg bovendien een aanmeldbonus van 20.000 American Express Rewards punten.

Bonuspunten en Silver voordelen

Een belangrijk voordeel voor Hilton Honors Gold leden zijn bonuspunten:

 • Je krijgt 80% bonuspunten naast de gebruikelijke punten;
 • Per uitgegeven dollar krijg je nu 18 punten in plaats van 10.

Hierdoor neemt de teruggave ten opzichte van een “gewoon” lid bij een verblijf van € 100,00 met ongeveer € 4,68 toe. Zie hiervoor ook mijn artikelen over punten verdienen en de waarde van hotelpunten.

Naast de bonuspunten krijg je dezelfde voordelen als Silver elite leden:

Water voor Silver elites

Upgrades, inclusief Executive kamers

Een kamerupgrade is altijd leuk. Als Hilton Honors Gold kom je hiervoor in aanmerking. Dit kan variëren van een upgrade naar een kamer met een beter uitzicht, een veel ruimere kamer tot een Executive Kamer.

Upgrade naar Executive kamer (Doubletree Istanbul Moda)

Bij sommige loyaliteitsprogramma’s krijg je een upgrade naar een Executive Kamer maar vervolgens krijg je geen toegang tot de Executive Lounge. Ik vraag me altijd af wat je er dan precies aan hebt. Bij Hilton Honors is expliciet in de voorwaarden opgenomen dat je bij een upgrade naar een Executive Kamer ook daadwerkelijk toegang tot de lounge krijgt. Een prettig en bovendien uniek voordeel!

Hilton Honors Gold
Lounge toegang inbegrepen bij een upgrade naar een Executive kamer

Ik lees ook regelmatig dat Gold leden daadwerkelijk een upgrade naar een Executive kamer krijgen. Doet het hotel dit niet automatisch, dan staat het uiteraard vrij om te vragen of er nog Executive Kamers beschikbaar zijn.

Gratis ontbijt

Als Hilton Honors Gold lid krijg je zogenaamde “My Way” voordelen. Je moet daarbij kiezen tussen 1.000 bonuspunten of gratis ontbijt. Formeel (volgens de Hilton Honors regels) krijg je alleen “Continental Breakfast”. In Europa en Azië is het echter gebruikelijk dat je toegang krijgt tot het volledige ontbijtbuffet in het restaurant. Reis je binnen de Verenigde Staten? Dan zie je vaak dat het gratis ontbijt gelimiteerd is tot een Continental Breakfast.

Hilton Honors Gold
Gratis ontbijt (Doubletree NDSM Wharf)

Als Gold lid krijg je ontbijt voor jezelf en voor je kamergenoot. Gratis ontbijt is voor een mid-tier elite status is echt een groot voordeel ten opzichte van andere hotelketens. Bij geen enkele andere keten is dit het geval. De besparing kan ook flink oplopen: je bent al snel € 17,50 per persoon kwijt voor ontbijt.

Hilton Honors Gold: conclusie

Al met al is Gold status een waardevolle elite status! Veel van de voordelen krijg je bij andere ketens alleen als “top tier” elite lid. En soms zelfs dan nog niet: ontbijt is bijvoorbeeld lang niet altijd gratis voor elite leden. Om deze reden kom ik tot de conclusie dat Hilton Honors Gold de beste mid-tier elite status is.

Het is goed om te weten dat alle voordelen ook van toepassing zijn als je de overnachting met punten betaalt. Op deze manier krijgen je punten dus ook meer waarde!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven