Accor STEP: voordelen bij luxe hotels

Accor STEP is een speciaal tarief dat een aantal interessante voordelen met zich meebrengt, zoals gratis ontbijt en 100 USD hotel tegoed. Dit is van toepassing bij een flink aantal merken binnen de Accor portefeuille:

 • Fairmont;
 • Sofitel;
 • Banyan Tree;
 • MGallery;
 • Mondrian;
 • 21 C Hotels;
 • Raffles;
 • Rixos;
 • SLS;
 • S/O.

Zoals je ziet gaat het vooral om de ietwat luxere hotels van Accor. Daarnaast zijn er nog een aantal hotels van de volgende merken die meedoen:

 • Pullman;
 • Swissotel;
 • Mövenpick.

Zonder elite status zal een Accor STEP boeking bijna altijd voordeliger zijn, maar ook met elite status kan dit de moeite waard zijn. Vooral bij een promotie waarbij je één of meerdere nachten gratis krijgt.

Je spaart op reguliere wijze voor Accor ALL punten, al dan niet gecombineerd met het sparen van Flying Blue of Qatar miles. Ook zijn je eventuele Accor ALL elite voordelen van toepassing. Je kunt via deze link gelijk een verblijf aanvragen via Bijzonderetickets. Je krijgt dan binnen 24 uur een reactie.

Accor STEP: wat is het?

Accor STEP is een speciaal tarief. Dit kan alleen geboekt worden door aangesloten reisagenten (maar geen paniek, hieronder meer daarover). Dankzij dit speciale tarief krijg je de volgende voordelen:

 • $ 100,00 tegoed voor uitgaven in het hotel (bijvoorbeeld eten en drinken);
 • Gratis ontbijt voor twee personen;
 • Welkomstgeschenk;
 • Kamerupgrade (o.b.v. beschikbaarheid);
 • Vroeg in- en laat uitchecken (o.b.v. beschikbaarheid);
 • VIP Status in het hotel. Je reisagent heeft een directe contactpersoon om wensen vooraf mee af te stemmen.
Accor STEP
Gebruik 100 USD credit in het restaurant van het hotel

Dit zijn prachtige voordelen, vooral als je geen elite status hebt! Bij Accor hotels krijg je bijna nooit gratis ontbijt met elite status, behalve bij de hoogste elite status.

Het tarief is ook interessant voor elite leden. Als elite lid krijg je namelijk je reguliere voordelen, zoals bonuspunten en bijvoorbeeld toegang tot de Executive Lounge.

Omdat er regelmatig promoties zijn waarbij je de derde nacht gratis krijgt is het meestal zelfs goedkoper om een STEP tarief te boeken. En dan heb je nog geen rekening gehouden met de 100 USD credit bij het hotel.

Er is geen minimale verblijfsduur om het tarief te kunnen boeken. En zo kan het zijn dat je voor € 150,00 verblijft, maar wel gewoon 100 dollar credit krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe boek je het?

Je kunt het Accor STEP tarief alleen boeken via een reisagent. Deze agenten ontvangen commissie van Accor als ze een Accor STEP boeking maken voor een klant. Sommige agenten rekenen een minimale boekingswaarde of brengen boekingskosten in rekening. Bijzonderetickets is een aangesloten agent en brengt geen kosten in rekening. Ook is er geen minimale boekingswaarde.  Je kunt via deze link gelijk een verblijf aanvragen via Bijzonderetickets. Na de boeking verschijnt deze op reguliere wijze in je Accor app.

Het STEP tarief is niet duurder dan een reguliere boeking. Het tarief is gebaseerd op het meest flexibele tarief zonder ledenkorting. Hierdoor zal het meestal iets duurder zijn dan een niet flexibel ledentarief zonder ontbijt. Regelmatig geeft Accor echter een korting op het tarief, waardoor dit op ongeveer hetzelfde uitkomt.

Accor STEP
Ontbijt is altijd inbegrepen bij Accor STEP

Krijg je op basis van je elite status geen gratis ontbijt? Dan is een kamer met ontbijt vaak al duurder dan een Accor STEP tarief. Tel daar de andere voordelen (kamerupgrade, laat uitchecken, dubbele punten) bij op en de keuze is snel gemaakt.

Krijg ik punten en mijn andere Accor ALL voordelen?

Als je gebruik maakt van Accor STEP krijg je gewoon alle Accor ALL elite voordelen, inclusief Accor ALL punten. De reisagent die de reservering voor je maakt zal vragen om je Accor ALL nummer en betalingsgegevens. Daarna ontvang je een rechtstreekse bevestiging vanuit het hotel. Bovendien verschijnt de reservering in je Accor app.

Ben je Platinum lid? Dan krijg je gewoon toegang tot de Executive Lounge. Je krijgt de voordelen wel slechts één keer. Als Platinum lid die het STEP tarief boekt heeft dus geen “recht” op een dubbele upgrade.

Alle elite voordelen, zoals loungetoegang, zijn gewoon van toepassing

Uiteraard krijg je ook gewoon bonuspunten voor eventuele aanvullende promoties.

Accor STEP voorbeeld

De hoogste tijd voor een voorbeeld. In dit voorbeeld neem ik Sofitel Dubai The Obelisk.

Een nacht bij Sofitel Dubai The Obelisk

Op de door mij gekozen datum kost één enkele overnachting inclusief ontbijt € 220,88. Dit is een tarief zonder flexibiliteit. Wil ik een flexibel tarief inclusief ontbijt dan betaal ik € 269,31.

Voor het Accor STEP tarief betaal ik € 244,40. Zoals je ziet is dit iets duurder dan de goedkoopste optie inclusief ontbijt, maar komt wel met alle voordelen zoals 100 dollar credit.

In dit geval ben je dus € 23,52 extra kwijt voor het STEP tarief. Gelet op de voordelen die het tarief met zich meebrengt is dit alsnog een uitstekende optie.

Drie nachten bij Sofitel Dubai The Obelisk

In plaats van één nacht kiezen we nu voor drie nachten. Het goedkoopste – niet terugbetaalbare – tarief inclusief ontbijt kost dan € 684,78. Wil je een flexibel tarief dan ben je € 834,22 kwijt.

Bij het boeken van het Accor STEP tarief krijg je de derde nacht gratis. In dit geval kost het totale verblijf € 550,10. Inclusief alle voordelen!

Je bent hiermee dus € 134,68 goedkoper uit dan wanneer je regulier zou boeken. Ten opzichte van het reguliere flexibele tarief is het verschil nog groter. Een Club Millésime kamer kost met deze promotie € 706,92. Je bent in dat geval dus slechts € 22,14 extra kwijt ten opzichte van het goedkoopste tarief, maar krijgt een flink pakket aan voordelen.

Dankzij de derde nacht gratis een prachtige deal dus!

Conclusie

Accor STEP is een speciaal tarief voor reisagenten waarbij je een aantal mooie extra’s krijgt. Zelfs zonder elite status. Het is erg prettig dat je al vanaf één overnachting gebruik kunt maken van dit tarief. Of je nu wel of geen elite status hebt, het zal vrijwel altijd gunstiger zijn om gebruik te maken van dit tarief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven