Promo Rewards Maart 2023

Is eten en drinken gratis in Business Class?

Is het eten en drinken in Business Class inbegrepen bij de ticketprijs? En kun je gewoon een extra glas bestellen als je meer wil? Voor de doorgewinterde vlieger zal dit allemaal bekend zijn. Als je voor de eerste keer Business Class gaat vliegen kan ik me voorstellen dat deze vraag je bezighoudt.

Eerder schreef ik een zelfde soort artikel over de Business Class Lounge:

Eten en drinken in Business Class

Bij een Business Class ticket is al het eten en drinken inbegrepen. Dat wil zeggen: van welkomstdrankje tot dinner, alles is inclusief. Het maakt dus niet uit of je een glas water of een glas champagne neemt.

Eten en drinken in Business Class
Champagne en nootjes: inbegrepen!

Natuurlijk zijn er wel grote verschillen per maatschappij. De kwaliteit en presentatie van de catering bij een maatschappij uit het Midden-Oosten en Azië is meestal een stuk beter dan bijvoorbeeld een Amerikaanse maatschappij.

Kun je extra eten en drinken bestellen in Business Class?

Je krijgt meestal een welkomstdrankje, een drankje na het opstijgen en tijdens de maaltijd. Op een lange vlucht wil je dan wellicht nog wel een drankje. Kun je dan gewoon extra bestellen? Jazeker! Sommige maatschappijen zullen dit actief aanbieden. Zo is het bij Singapore Airlines zeldzaam om een leeg glas te hebben.

Bij Singapore Airlines schenken ze vaak aardig door….

Bij minder pro-actieve maatschappijen zul je zelf om een drankje moeten vragen, maar je hoeft er niet voor te betalen. Ook snacks zijn vaak gedurende de vlucht beschikbaar. Denk aan een zak chips, een chocoladereep of noodles.

Met de hoofdmaaltijden gaan maatschappijen op verschillende manieren om. Soms kun je eten en drinken wanneer je wil in Business Class, terwijl andere maatschappijen kiezen om de momenten zelf te bepalen. Bij Singapore Airlines is het bijvoorbeeld mogelijk om vooraf een maaltijd te kiezen via Book the Cook.

Eten en drinken in Business Class
Dine on demand of volgens een vast ritme

En Business Class Light dan?

Eerder schreef ik over een relatief nieuw fenomeen: Business Class Light. Dat heeft niet bepaald veel met de calorieën aan boord te maken… Bij Business Class Light worden er verschillende dingen uit het aanbod zijn gehaald, zoals gratis stoelselectie en toegang tot de Business Class lounge. Eenmaal aan boord van het toestel krijg je echter exact hetzelfde aangeboden als alle andere passagiers.

Business Class Light zegt weinig over het aantal calorieën aan boord

In theorie is het mogelijk dat in de toekomst verschillen te merken zijn tussen verschillende type tickets, maar in praktijk zie ik dat nog niet zo snel gebeuren. Dat maakt het complex (en dus relatief duur), terwijl het catering budget per Business Class passagier redelijk beperkt is.

Conclusie

Eten en drinken in Business Class is inbegrepen bij het ticket. Je hoeft dus niets extra’s te betalen, zelfs als je buiten de reguliere “drank en eetrondes” nog iets wil drinken of snacken. Ook als je een Business Class Light ticket hebt is er geen reden tot zorg: het reguliere aanbod van hapjes en drankjes is inbegrepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven