AMEX Loungebox

AMEX Loungebox devaluatie

AMEX Loungebox is een handig voordeel van de American Express kaart. Zowel de Gold als de Platinum kaart bieden dit voordeel aan, waarbij je een ontbijt, lunch of dinner kunt samenstellen bij één van de Grab & Fly shops op Schiphol.

Helaas heeft American Express de voorwaarden van de AMEX Loungebox aangepast, zonder dit aan te kondigen. Dit betreft overigens de tweede devaluatie in korte tijd bij American Express. Voor Platinum kaarthouders wijzigde het aantal punten per uitgegeven euro.

AMEX Loungebox devaluatie

Tot nu toe kon je onbeperkt gebruik maken van de AMEX Loungebox. In theorie kon je dus iedere dag langs een Grab & Fly shop lopen en een box afhalen. Zolang je maar geen gebruik maakte van de lounge.

Lounge Box (foto: American Express)

Recent heeft American Express in de voorwaarden opgenomen dat je maximaal 2 keer per maand van dit voordeel gebruik kunt maken. Je kunt dit op deze pagina terugvinden. Het blijft daarnaast een voorwaarde dat je geen gebruik maakt van de lounge. Als je elite status of Privium Plus hebt zal American Express dit overigens niet kunnen controleren.

De overige voorwaarden blijven vooralsnog gelijk:

 • Bij aankomst bij de GRAB&FLY betaalt u € 0,10 administratiekosten per Loungebox voor het afhalen van uw ontbijt, lunch of diner.
 • Kiest u een softdrink, dan rekent u € 0,15 statiegeld af.
 • Kiest u een warm drankje, dan rekent u € 0,05 single-use plastic toeslag af.
 • Het voordeel is persoonlijk en de naam van uw boarding pass moet overeenkomen met de naam op uw American Express kaart.
 • Het voordeel kan tweemaal per maand worden gebruikt.
 • Houd er rekening mee dat uw fysieke kaart vereist is om van het voordeel te profiteren, mobiele betaalmethoden en digitale portemonnees zijn niet geldig.
 • Als u meer Loungebox On the go pakketten per dag afhaalt dan toegestaan, wordt op uw kaart € 20 per extra opgehaald pakket in rekening gebracht.
 • Het voordeel geldt niet bij aankomst of als u er ook voor heeft gekozen om een van de lounges te bezoeken.
 • Loungebox On the go is verkrijgbaar bij alle GRAB&FLY locaties van Schiphol Airport.
 • Aanbieding is afhankelijk van de openingstijden van de GRAB&FLY shops.
 • Loungebox On the go is alleen verkrijgbaar voor American Express Gold-, Platinum- en Centurion Cards die in Nederland zijn uitgegeven.

Conclusie

De tweede devaluatie in nog geen drie maanden tijd: het is niet bepaald om vrolijk van te worden. Ik vind het voornamelijk kwalijk dat American Express hierover geen bericht heeft gestuurd naar haar leden.

Vooral voor Platinum kaarthouders is deze devaluatie pijnlijk. Toegang tot de lounges is onbeperkt en voor de frequente reiziger kan het juist veel efficiënter zijn om een box op te halen. In mijn optiek zou het passender zijn om een verschil te maken tussen Gold en Platinum kaarthouders. De kaartbijdrage is immers significant hoger.

Voor de meeste kaarthouders zal deze wijziging niet dramatisch zijn, maar het is wel weer een toevoeging aan de lijst versoberingen bij American Express. Laten we hopen dat het voorlopig klaar is.

1 gedachte over “AMEX Loungebox devaluatie”

 1. Naast dit soort devaluaties krijg ik de laatste tijd als lid (Gold kaart) ontzettend veel e-mails van AMEX betreft het verdienen van punten bij het aanmelden van iemand anders, de ene na de andere actie. Voor mijn gevoel kwam dit eerder nog niet zoveel als nu. Wellicht dat het aantal kaarthouders van AMEX NL het minder goed doet als vroeger, waardoor ook deze devaluaties doorgevoerd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven